Нагадаємо, у ніч на 4 лютого в одній з палат реанімаційного відділення виникла пожежа. На жаль, троє пацієнтів і медпрацівник, які перебували в палаті, загинули. В осередку небезпеки перебували ще 12 осіб. На місце прибули 60 рятувальників і 16 одиниць техніки ГУ ДСНС. Ліквідація надзвичайної ситуації була одночасно спрямована на гасіння пожежі та порятунок людей.

«Умови для гасіння загоряння були надто складними, адже не було можливості повністю відключити електропостачання, яке необхідно для повноцінної роботи кисневих апаратів», — розповіли в управлінні ДСНС.

«Надзвичайні ситуації виникають і, на жаль, ми не завжди можемо цього уникнути. Відповідно, нам потрібні ті, хто можуть прийти на допомогу, врятувати та запобігти біді. Якби не ваш героїзм, неабиякий характер та стійкість, то жертв було б значно більше. Я сам особисто був на місці та бачив, якою злагодженою та оперативною була ваша робота, як професійно та швидко ви працювали. За це вам подяка та пошана», — звернувся до нагороджених голова ОДА Олександр Старух.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада 254 голосами проголосувала за присвоєння Ользі Гливі звання Героя України посмертно. Під час тієї пожежі мужня лікарка-анестезіолог до останнього рятувала хворих, які перебували на апаратах ШВЛ і не могли вибратися самі.

Запоріжжя.