«Укрпошта» вводить в обіг поштові марки «Збройні Сили України. Сухопутні війська», які відкриють серію «Сучасна військова форма». Перший випуск присвятили формі одягу та знакам розрізнення Сухопутних військ Збройних Сил України, які є потужним монолітом механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин і установ технічного і тилового забезпечення», — зазначили у відомстві.

Презентований марочний лист складається із 8 поштових марок, на яких представлена форма механізованих військ, ракетних військ і артилерії, гірської піхоти, військ протиповітряної оборони, армійської авіації, танкових військ, президентського полку та загальновійськова форма. Автор ескізів марок — художник Олексій Бондаренко.

З 2014 року «Укрпошта» вже випустила марки серій «Національна оборонна техніка», «Захисники України», «Слава Україні! Героям слава!», а також марки, присвячені захисникам Донецького аеропорту.

Поштовий випуск здійснено за підтримки Міністерства оборони України. Директор департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міноборони Назім Агаєв передав учасникам урочистої церемонії вітання від міністра оборони та висловив сподівання, що нові марки стануть не тільки витвором мистецтва, а й потужною інформаційною підтримкою ЗСУ.

— За роки протистояння російській агресії Сухопутні війська значно збільшили свій бойовий потенціал, — наголосив він. — Міністерство оборони України високо цінує державницьку позицію та підтримку «Укрпошти», яка через випуск марок долучається до популяризації армії у суспільстві, — зазначив Назім Агаєв.

У презентації взяла участь почесна варта, одягнена у форму, зображену на марках.

Фото Георгія ЛУК’ЯНЧУКА.