Це необхідний крок.

Кошти на реконструкцію летовища імені Леоніда Каденюка місто очікує відповідно до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року. Реконструкція саме чернівецького аеродрому запланована там на 2022-й.

Як повідомив заступник міського голови Ігор Крохмаль, проектно-кошторисна документація на реконструкцію КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» була виготовлена ще у 2018-му, але необхідно було зробити коригування кошторисної вартості відповідно до поточного рівня цін.

«Саме тому за сприяння Чернівецької міської ради в лютому цього року був укладений договір між КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» та ДП «Укрдержбудекспертиза» щодо проведення експертизи ПКД реконструкції аеропорту.

Вартість таких робіт згідно з договором становила 112 115,40 грн. Уже в березні ми отримали позитивний експертний звіт з відкоригованою кошторисною частиною. Відповідно до експертизи, загальна кошторисна вартість реконструкції аеропорту у поточних цінах станом на березень 2021 року — 624 232,305 тис. грн.

Оскільки йдеться про фінансування з держбюджету, наступним нашим кроком буде звернення до Агенції з розвитку інфраструктурних проектів Міністерства інфраструктури. Після відповідних змін у бюджеті чекатимемо на рішення уряду про виділення коштів для реконструкції нашого летовища, яке після капітального ремонту смуги може стати ефективним та прибутковим, зручним для пасажирів цілого регіону», — наголосив І. Крохмаль.