«На Дніпропетровщині ввели багато програм підтримки ветеранів. Є центри, які надають послуги учасникам АТО/ООС. Це не просто бюрократичні дії чиновників. Тут люди працюють за покликом серця. Область — один із кращих прикладів, — зазначила вона, додавши, що нині здійснюється модернізація міністерства. — В області працюють окремі підрозділи, які опікуються безпосередньо ветеранами. Такого немає в інших областях. Цей приклад вивчить міністерство, будемо застосовувати в інших регіонах.

Юлія Лапутіна відвідала перший у країні Музей АТО, де ознайомилася з експозиціями про подвиг українського народу — волонтерів, добровольців, військових, громадянського суспільства (на знімку в центрі). Вона вшанувала загиблих героїв на

Алеї пам’яті, побувала в Обласній лікарні імені Мечникова, поспілкувалася з родинами загиблих і зниклих безвісти військовослужбовців.

Міністр вручила родинам загиблих добровольців із Дніпропетровської та Запорізької областей нагороди за особисту мужність у захисті державного суверенітету.

«У 2014-му звичайні цивільні люди стали на захист країни. Завдяки їм ми не втратили нашу державу. До Дня українського добровольця Президент України відзначив державними нагородами Героїв. На жаль, більшість посмертно. Сьогодні вручили ордени їхнім рідним», — сказала Юлія Лапутіна.

Іван Малолітній, який отримав нагороду за сина Олександра, розповів: «У серпні 2014-го автобус, в якому їхав син, розстріляли на трасі недалеко від Донецька. Тоді загинули дев’ятеро хлопців. Усі вони віддали життя за Україну. Ця нагорода — визнання від країни».

Дніпропетровськ.

Фото з відкритих джерел.