Ініціаторами й організаторами втілення цього проекту в життя стали профільне управління міськвиконкому, молодіжний парламент Кременчука та міський комітет молодіжних організацій.

Учасники майже місяць знайомилися з основними засадами волонтерської діяльності та її законодавчим підґрунтям, видами такої доброчинної роботи, обговорювали практичні аспекти добрих справ. Саме в Кременчуці накопичено багато в чому унікальний досвід залучення учнів і студентів до реалізації благодійних проектів. Таких, скажімо, як допомога нужденним землякам чи збір коштів на закупівлю медичного обладнання для дитячої лікарні та перинатального центру.

Попри те, що така робота у вільний від навчання час не оплачується, вона дає безцінний досвід спілкування, допомагає формувати лідерські якості, розвивати організаторські здібності тощо. З урахуванням уподобань учасників проекту цього року вперше їм надали можливість навчатися на одному з трьох факультетів академії. Водночас вони готували для презентації свої ініціативи.

Більшість із них також заслуговують на втілення в життя. На цьому наголошувалося під час зустрічі з міським головою Кременчука Віталієм Малецьким. Керівник міста вручив 22 учасникам сертифікати, а ті, хто набрав найбільшу кількість балів, отримали ще й подарунки.

Фото з сайту Кременчуцької міськради.