Облаштували його у приміщенні тамтешнього медзакладу.

Ця подія стала довгоочікуваною для багатьох. Адже колись у чималому робітничому селищі тодішнього Халтурінського цукрокомбінату аптека функціонувала. Та разом із тією потужною виробничою базою буревії часу прибрали й такі майже міські зручності для земляків. Опісля мешканці Мартинівки, тобто колишнього Халтуріного, й довколишніх сіл змушені були їздити за ліками у райцентр Карлівку, яка за понад два десятки кілометрів звідси. Ті виснажливі поїздки передовсім для людей похилого віку ставали справжнім випробуванням...

За таких обставин керівники громади й місцеві депутати зініціювали оновлення приміщення для аптечного пункту. Зі скарбниці сільради виділили кошти на заміну електрообладнання, встановлення нових вікон, дверей та інші ремонтні роботи.

Тепер аптечну частину будівлі орендує приватне товариство, яке, власне, й забезпечує надання фармацевтичних послуг у своєму підрозділі. Водночас мешканці Мартинівки, Білухівки, Варварівки та інших сіл знову мають змогу неподалік своїх осель придбати ліки, засоби гігієни, предмети догляду за хворими, косметику тощо.

Не менш важливо й те, що ліки, які відсутні на полицях, тут можна замовити. Для зручності клієнтів функціонує платіжний термінал. Та найголовніше, що за ліками селянам уже не треба вирушати, як то кажуть, за тридев’ять земель.

Полтавська область.