Повіривши в обіцянки влади про фінансування, вони розпочали ремонти будівель та приміщень. Але гроші швидко закінчилися, роботи довелося заморозити. І на карті регіону з’явилися чергові довгобуди.

Так, уже два роки триває будівництво амбулаторії в селі Кам’янське Василівського району. Останні кілька місяців департамент капітального будівництва ОДА, що є відповідальним за цей об’єкт, роботи на ньому не проводить.
«Обласна рада контактуватиме з облдержадміністрацією і вирішуватиме, чи департамент нестиме відповідальність за те, що об’єкт стоїть недобудований півроку. Хоча він уже повинен слугувати людям», — запевняє перший заступник голови Запорізької обласної ради Людмила Любім.

Та комусь вдається знаходити вихід. Наприклад, ремонт також триває і у Василівській багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування (на знімках). Але вже без участі департаменту капітального будівництва. Медзаклад завершив першу чергу реконструкції корпусу під нове приймальне відділення. Сьогодні тут сучасні лікувальні приміщення, нові кабінети, якісний ремонт в операційній, палатах тощо. Нині тут готуються до другої черги робіт.

«Необхідно враховувати те, що лікарня розташована на трасі. В новому районі. Закладів материнства і дитинства в Михайлівському та Кам’янці-Дніпровській немає — народжувати всі їдуть сюди. Тому навантаження на лікарню значно зростає. Потрібно завершити ремонтні роботи, щоб повноцінно працювати», — каже головний лікар закладу Валерій Сапа.

В облраді заявляють: вони погоджуються з тим, що лікарня потребує термінової уваги з боку всіх ланок керівництва області. Й навіть обіцяють відшукати шляхи, щоб до лікарні надійшла допомога.

Запорізька область.

Фото прес-служби Запорізької облради