Її організували військовослужбовці ЗСУ та спецпризначенці Нацгвардії, які виконують завдання у районі проведення Операції об’єднаних сил.

Підйомну силу забезпечили кулі, наповнені воднем, а напрямок у бік окупованих земель та швидкість імпровізованого «повітряного змія» задавав сприятливий вітер.

«Такі події є надзвичайно важливими, — наголосив учасник акції, мешканець Донеччини Влад Борода. — Вони підтримують моральний дух тієї частини населення окупованих земель, які чекають на наше повернення. З початку року ми вже встигли запустити український прапор над Армянськом в Криму. Кілька десятків разів запускали прапори та листівки над окупованими землями Донбасу».

Потім у небо піднявся «Сокіл, який атакує» — емблема й одночасно тотем легендарного добровольчого батальйону «Донбас» НГУ. Його бійці пройшли чи не всі гарячі точки від Лисичанська до Широкиного.

Запускали прапори поруч із пам’ятником добровольцю «Міфу» — Герою України Василю Сліпаку, який залишив сцену Національної опери Франції, кар’єру оперного співака й обрав боротьбу на передовій на сході України.

До участі в акції долучилася дружина загиблого бійця батальйону «Донбас НГУ» Кадира Магомедова — Наталя. «Мій чоловік мав східну кров. Був дуже гордий і прямолінійний, запальний. Він одразу вирішив іти добровольцем на фронт. І це не дивно, адже ще юнаком він бачив, скільки Росія принесла біди людям під час війни в Абхазії. Я тут, щоб підтримати друзів мого чоловіка, як і вони підтримують мене весь цей час», — розповіла пані Наталя.

Цього дня у бік позицій російських окупантів полетіли не лише прапори, а й спеціальна поліграфічна продукція. Завдяки годинниковому механізму вона буде доставлена у визначений район.

Досвід таких акцій свідчить, що у більшості випадків листівки потрапляють просто на ворожі позиції.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.