Зокрема, схвалили положення про адміністрації районів, створені торік замість ліквідованих райрад, і наділили їх повноваженнями. Тепер вони зможуть, наприклад, фінансувати будівництво дитячих майданчиків, поточні ремонти доріг площею до 50 кв. м, ремонт внутрішньоквартальних комунікацій, благоустрій територій і обстеження зелених насаджень для формування титульних списків на омолодження й видалення. Це надає можливість городянам «на місцях» визначати головні проблеми та розв’язувати їх.

Було прийнято рішення, що дає змогу жителям півтора десятка будинків на вулицях Липовій і Лісозахисній на житломасиві Північний платити за воду нарівні з іншими містянами. Ці будинки розташовані на території «Інтерпайп Дніпропетровський Втормет», але підключені до одного зі структурних підрозділів «Укрзалізниці». Тривалий час люди платили за воду вдвічі більше за інших городян. Тепер за рахунок заводу будинки перепідключать до КП «Дніпроводоканал».

За цей час різницю між вартістю послуг покриє місто. Укладати нові договори з жителями КП розпочне одразу після отримання документації від підприємства.

Крім того, внесено зміни до «Комплексної програми екологічної безпеки і впровадження сталого розвитку м. Дніпра на 2021—2025 рр.», згідно з якими компанія «ДТЕК» збільшила свою частку фінансування програми на 8 мільйонів гривень.

Це дасть змогу на Придніпровській ТЕС реконструювати колектор і мережі промислової зливової каналізації, запобігши забрудненню поверхневих і підземних вод. А щоб уникнути забруднення земель, підприємство замінить аварійні ділянки золошлакопроводів і реконструює гідрозоловидалення.

Міськрада доповнила перелік нерухомості для приватизації ще 13 нежитловими об’єктами комунальної власності загальною площею понад три тисячі квадратних метрів. Їх виставлять на аукціон електронної системи «Prozorro. Sale». «Це прозора процедура, у якій можуть брати участь усі охочі. Місту належить чимало об’єктів у незадовільному стані, а шанс викупити їх на аукціоні й реставрувати дає можливість малому та середньому бізнесу розвиватися», — вважає секретар міської ради Олександр Санжара.

Також депутати затвердили реорганізацію шести ДЮСШ: об’єднають №№ 4, 11, 22, 13, спеціалізовану ДЮСШ олімпійського резерву з легкої атлетики «Метеор» і комплексну ДЮСШ «Динамо». Їх ліквідують як юридичні особи, приєднавши до інших спортшкіл. Обіцяють зберегти весь тренерсько-викладацький склад і вихованців, торкнувшись лише адміністрації закладів.

«Удосконалення мережі дасть змогу створити в місті профільні, базові спортивні школи. Таким чином, замість 27 їх буде 21. Зменшення фінансування на адміністративні витрати дасть більше можливостей оновлювати обладнання, реманент, ремонтувати спортивні зали тощо», — зазначають в управлінні спорту міськради.

Також до ДЮСШ № 9 приєднають міський шахово-шашковий клуб ім. Уріха. Тут, як і раніше, проводитимуть семінари, лекції, змагання міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. А зекономлені кошти спрямують на розвиток і проведення змагань із шахів і шашок у місті.

«Зможемо спрямувати більше коштів на розвиток спортивних шкіл, наприклад закупити новий реманент. А в клубі ім. Уріха спортсмени та аматори й надалі зможуть продовжувати навчання та удосконалювати майстерність», — наголошує директор департаменту гуманітарної політики міськради Ксенія Сушко.

А ще депутати на 1,8 мільйона гривень збільшили фінансування комплексної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на поточний рік. Додаткові кошти підуть на виплату матеріальної допомоги до 35-ї річниці трагедії ліквідаторам II і III категорії (загалом 2800 особам).

Фото з відкритих джерел.