Секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський та директор департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір вручили ювіляру почесну відзнаку.

Привітати ювіляра з цією поважною датою прийшли представники міської ради, які вручили йому відзнаку «За заслуги перед містом Житомиром» ІІІ ступеня.

Народився Іван Євдокимович у селі Савинці Оржицького району на Полтавщині. Після закінчення школи він навчався на агрономічному факультеті Херсонського сільськогосподарського інституту, але мирні плани юнака перекреслила Друга світова. Більш як три роки воював на фронті. За відвагу його нагородили численними орденами й медалями та присвоїли офіцерське звання, що і визначило подальшу долю юнака. Понад 30 років Іван Євдокимович присвятив службі в Збройних Силах, а в 1975-му звільнився в запас у званні полковника. Згодом ветеран працював директором фірми побутових послуг, а з часом — лектором-міжнародником Житомирської організації товариства «Знання».

Коли Україна здобула незалежність, Івану Євдокимовичу вже виповнилося 70 років. Не будучи істориком за фахом, він вирішив за покликом душі самотужки взятися за вивчення історії України. Починаючи з 2000-го, Іван Кульбіда написав сім книжок, присвячених темі українського державотворення, які були відзначені премією імені Лесі Українки Житомирського обласного відділення Українського фонду культури.

Фото із сайту Житомирської міської ради.