На щастя, інтенсивна терапія була ефективною, пані одужала і вже виписалася додому.

«Два тижні ми всі переживали. Її привезли в стані середньої важкості, із 30% ураження легенів. Потім стало гірше. Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм упорався з недугою», — каже лікарка ковідного відділення лікарні № 1 Олена Крапівіна. У пацієнтки — негативний ПЛР-тест.

Тим часом на ранок 31 березня в області виявлено 211 нових інфікувань. Отже, від початку пандемії в регіоні діагностували 69 844 випадки захворювання, 49 629 осіб одужали, 1 360 померли. Під тиском підприємців, які пікетували міськраду Чернівців, депутати були змушені знову дозволити роботу Калинівського ринку, з якого живуть багато городян. Але міський голова Роман Клічук, вийшовши до мітингувальників, пояснив, що розуміє їхні вимоги, але міська рада не може скасовувати рішення уряду. Хоча громадяни кажуть, що жорсткий карантин порушує їхнє конституційне право на працю, але єдине, що нині може зробити міська влада — це звільнити підприємців від орендної плати.

«Місцева влада підтримує підприємців, але ми повинні діяти за законом. Я надішлю депутатське звернення до Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра та Президента. Хоча одразу хочу повідомити, що на попередні аналогічні звернення ми відповіді не отримали. З другого боку, я за жорсткий карантин, економічні наслідки якого, очевидно, потрібно долати у інший спосіб, через фінансові компенсації завданих збитків. Але це теж має вирішуватися на державному рівні», — зазначив Роман Клічук.