Краматорськ став першим містом України, де «Гончаренко центр» відкрився на партнерських засадах. Це стало можливо завдяки сприянню Краматорської центральної міської бібліотеки для дітей імені О. С. Пушкіна. Саме у приміщенні «Книжчин дім» і розміщується освітній простір.

У презентації освітньо-культурного простору взяв участь засновник проекту народний депутат України Олексій Гончаренко (на знімку в центрі).

В онлайн-режимі до заходу долучилася керівниця проекту «Гончаренко центр» Марія Донець, яка зазначила: «Відкриття «Гончаренко центрів» по Україні — це 500 дітей, яких безплатно підготують до ЗНО-2021 з англійської та української мов.

Це понад 500 українців, які почнуть розмовляти англійською з нуля».

Місцеві громадські об’єднання на зустрічі представляли активісти Благодійного фонду «Карітас Краматорськ», Союзу ветеранів АТО Донбасу, Українського розмовного клубу «Файно», Фонду розвитку громади, Асоціації жінок «Пані». Були тут представники обласної та міської влади, навчальних закладів, інших організацій.

Подія відбувалась у форматі «світове кафе» і передбачала спілкування з метою обміну знаннями, спільне обговорення актуальних тем за кількома столиками, де кожен зміг висловити свою думку щодо освітніх, культурних та інших процесів, поставити запитання та отримати на них відповіді.

Директор простору «Гончаренко центр-партнер» Роман Балабойко повідомив, що метою осередку є виявити найактуальніші освітні та культурні проблеми Краматорська і спільно знайти найефективніші шляхи їх розв’язання у співпраці з громадою міста.

Одне з головних завдань «Гончаренко центру» — надихнути й надати людям будь-якого віку можливість набути навичок та отримати знання, що стануть їм у пригоді. Для цього впроваджуються нові способи навчання та викладання.
Англійська для дітей та дорослих, окремий курс підготовки до ЗНО, курс фінансової грамотності, тренінг із профорієнтації для підлітків — усі освітні програми, які вже нині можливо відвідати в «Гончаренко центрі», базуються на сучасних методиках. Викладання проводитимуть досвідчені педагоги. Всі освітні програми центру безплатні.

«Мрія створити безплатні освітні простори з’явилася ще півтора року тому, коли я побачив ефективність заснованого мною проекту із вивчення англійської «ВИ.МОВА», — сказав Олексій Гончаренко. — Я зрозумів, що безплатні центри, де можна отримати якісну освіту, є вкрай необхідними саме сьогодні. Потреба в додатковому освітньому майданчику найгостріше відчувається в районних центрах і в невеликих містах. Упевнений: що більше людей здобудуть якісну та сучасну освіту, засвоять англійську, то кращу кар’єру вони зроблять. Відтак вищий буде їхній шанс на гідне життя. Це неодмінно прискорить рух України вперед».

Донецька область.

Фото автора.