Такі завдання має вирішувати вдосконалена магістерська програма «Агрокебети», створена у співпраці провідних агровиробників і навчальних закладів країни.

За її реалізацію протягом наступних 15 місяців на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного в Мелітополі узявся проект USAID «Економічна підтримка Східної України».

Кожному студентові забезпечується супровід ментора-представника компанії-учасника проекту. Молодих людей чекають численні онлайн-лекції з різних дисциплін від провідних вітчизняних і закордонних фахівців. А за рахунок впровадження новітніх технологій і внесення сучасної інформації до методологічних матеріалів буде оновлено навчальну програму.

Як вважають у департаменті агропромрозвитку Запорізької ОДА, серйозною перевагою проекту «Агрокебети» є виробнича практика. Вона включає регулярні виїзди на агропідприємства, постійне спілкування студентів і викладачів з представниками агробізнесу. Це дасть змогу налагодити партнерство між освітніми закладами і комерційними підприємствами.

«Реалізація програми стане потужним імпульсом для розвитку аграрного сектору в економіці регіону. Головне завдання — підготовка агроменеджерів, професіоналів, які закладуть фундамент для стійкого економічного зростання в майбутньому.

В умовах земельної реформи, яка набирає обертів, потреба у кваліфікованих молодих працівниках актуальна як ніколи», — зазначив в. о. директора департаменту Андрій Поляков.

Фото з відкритих джерел.