Зокрема, йдеться про проект закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним» № 2515. Документом пропонується усунути деякі недоліки законодавства та запровадити адміністративну відповідальність за оптову або роздрібну торгівлю пальним без наявності документів дозвільного характеру, якщо їх одержання передбачено законом.

Як зазначив голова підкомітету В’ячеслав Медяник, під час підготовки закону до другого читання надійшло 33 пропозиції, 10 з яких пропонується врахувати, а 23 — відхилити. За його словами, у комітеті також підготовлено три пропозиції до законопроекту, які також пропонується врахувати.

За результатами голосування комітет прийняв рішення рекомендувати парламенту ухвалити законопроект у другому читанні і в цілому з урахуванням пропозицій комітету.

Також народні депутати підтримали та рекомендують парламенту прийняти за основу проект закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері насінництва та розсадництва, а також у сфері додержання заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин» № 4541.

Цей документ визначає повноваження Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів у питанні контролю за дотриманням законодавства у визначених сферах. Пропонується ввести штрафи за порушення правил безпеки при поводженні з генетично модифікованими організмами. Держпродспоживслужба та її територіальні органи завдяки цьому законопроекту зможуть посилити контроль за адміністративними правопорушеннями у сфері насінництва та розсадництва. Документ розроблено з метою захисту прав споживачів, виробників та власників прав інтелектуальної власності на сорти рослин.

Було також розглянуто ще два проекти законів: «Про Статут з охорони Національною гвардією України ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання державної власності, важливих державних об’єктів та спеціальних вантажів» № 3947 та «Про внесення змін до статті 11 Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо розблокування діяльності комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань № 5117». Члени комітету рекомендували парламенту прийняти законопроекти за основу.

Комітет також рекомендує Верховній Раді включити до порядку денного п’ятої сесії законопроекти: про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження відповідальності за недотримання вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» № 5160; про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування № 5246; про внесення змін до статті 16 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо застосування відповідальності за вчинення правопорушень до іноземців, які користуються імунітетом № 5250; про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо підвідомчості справ, які стосуються виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки № 5007.