«Ми знаємо, як швидко та ефективно провести вакцинацію, і, що головне, зберегти життя та здоров’я мільйонам українців», — заявили в партії.

Нагадавши, що в 11 регіонах України запровадили червоний, найвищий, рівень епідемічної загрози, народні депутати, що входять до складу парламентської фракції, зауважили, що ще половина областей перебуває на межі закриття. «У 21 області перевищено епідемічний поріг та допустимий рівень госпіталізацій. Фактично в кожній третій області ліжка з киснем завантажені понад норму. І що робить уряд? Те, що вміє найкраще, — уникає відповідальності і перекидає її на регіони та на людей. У Степанова і компанії винні всі, але тільки не вони. Немає вакцин? Це через те, що виробники не можуть впоратися із замовленнями. Хворіють лікарі? Треба було одягати маски і халати. І ні слова про те, що МОЗ нічого не зробив, щоб ці маски і халати доїхали до лікарень», — наголошується в повідомленні, поширеному на Фейсбук-сторінці політичної сили.

За словами народних обранців, країна вже другий рік бореться з вірусом, а очолюють цю «боротьбу» люди, які замість працювати, розповідають, що їм заважає це робити. «Ми вимагаємо від уряду звільнити Максима Степанова з посади міністра, налагодити механізм масового тестування, економічної підтримки громадян, які втратили доходи через безглузді локдауни та карантини вихідного дня. Але найважливіше — це закупити не 500 тисяч, а десятки мільйонів доз вакцини від COVID-19, щоб безперебійно вакцинувати громадян. Так, як це роблять в усьому світі», — заявили в партії.

Вл. інф.