Про це свідчать результати останнього обліку диких тварин, проведеного у лютому й березні. За даними прес-служби обласного управління лісового та мисливського господарства, найбільше у мисливських угіддях регіону нарахували копитних тварин: майже 18 тисяч козуль, приблизно 2 тисячі лосів, 1 708 європейських оленів та 288 — плямистих. Їх поголів’я за минулий рік збільшилося на 5—27%. Окрім того, цієї зими виявили більш як сто ланей, хоча ще кілька років тому вони в лісах області не зустрічалися.

Побільшало на території регіону і зайців-русаків, лісових куниць та бобрів. Лісівники також зазначають, що останніми роками спостерігається позитивна динаміка чисельності глухарів, рябчиків та видр, які занесені до Червоної книги України.

Тішить фахівців і те, що, незважаючи на складну епізоотичну ситуацію з африканською чумою свиней, популяція диких кабанів також зросла — нині їх нарахували понад три тисячі голів.

«Наші господарства і далі здійснюватимуть запроектовану минулоріч низку заходів, спрямованих на збільшення популяції диких тварин у наших лісах, — зазначив начальник ЖОУЛМГ Віктор Сахнюк. — Ба більше, лісівники докладуть усіх зусиль, щоб ведення мисливського господарства підняти на якісно новий рівень».

Як зазначають в управлінні, для цього лісгоспи області і надалі розвиватимуть такі напрями діяльності, як розширення мережі біотехнічних об’єктів, заготівля достатньої кількості харчів для підгодівлі, допомога тваринам у зимову пору, цілодобова охорона від браконьєрства, створення комфортних умов для лісових мешканців та підвищення культури полювання.