Цей окремий протитанковий дивізіон було засновано 2016 року, а невдовзі військовослужбовці згаданої частини почали брати участь в АТО. Змінюючись за ротацією, вони й нині виконують завдання в зоні проведення ООС.

Їхні старання не залишаються непоміченими командуванням. На урочистостях із нагоди першого, нехай поки що не «круглого», ювілею частини командир 43-ї окремої артилерійської бригади, полковник Олег Шевчук вручив відзнаку Президента України — медаль «Захиснику Вітчизни» — лейтенанту Дмитру Прошковському. Грамоти та цінні подарунки від командування ракетних військ і артилерії Сухопутних військ Збройних Сил України отримали й інші військовослужбовці частини.

Земляків-військових привітав і міський голова Пирятина Андрій Сімонов. До традиційних грамот і подяк від себе додав подарунок частині — багатофункціональний принтер. Водночас він запевнив присутніх, що громада й надалі підтримуватиме військовослужбовців частини.

А найбільш хвилюючим моментом урочистостей стало вручення яскраво-червоних беретів із відповідною символікою, які віднедавна «взяли на озброєння» артилеристи й ракетники ЗСУ. Головні убори гармашів закоріненого у традиції нашого війська ще часів Української Народної Республіки кольору вогню отримали 35 військовослужбовців окремого протитанкового дивізіону. Особливо вони пасували жінкам (на знімку).

Фото з сайту Пирятинської міськради.