Це був моральний взірець, життя і справи якого заслуговують цілої книжки.

Микола Іванович дуже відповідально ставився до виконання обов’язків та повноважень народного депутата, навіть виборцям з інших округів, якщо до нього звертались, намагався допомогти. Він обіцяв виборцям у Кривому Розі напередодні свого обрання не зловживати депутатськими привілеями і обіцянку дотримав. Коли закінчився термін його депутатських повноважень, повернув Верховній Раді двокімнатну квартиру в депутатському будинку на Оболоні й повернувся у свою хату в Тернівському районі (північний край Кривого Рогу). Відмовився подавати заяву на підвищення депутатської пенсії, коли уряд підвищив депутатські зарплати і пропорційно до них зросли пенсії депутатів попередніх скликань.

У Кривому Розі Микола Коробко став одним із засновників міського осередку Всеукраїнського товариства української мови імені Тараса Шевченка «Просвіта», газети «Промінь Просвіти», осередків «Зеленого світу», Народного руху, Криворізького міського правозахисного товариства, організовував кінопокази фестивалю фільмів про права людини DokuDays. Брав участь у діяльності Спілки українських офіцерів та Асоціації народних депутатів усіх скликань, був обраний членом правління Української Гельсинської спілки з прав людини.

В Україні Микола Іванович відомий як лідер екологічного руху. Народний депутат ще в 1992 році доводив: «Жодних істотних позитивних зрушень на краще в стані довколишнього середовища не буде, поки в кожному районі, місті чи селищі не буде створено хоч маленької екологічної організації, яка захищала б природу... від дій влади». Так була сформована «доктрина Коробка»: «Кожна екологічна організація має посильно сприяти появі та зміцненню нових екологічних груп та організацій по всій країні, щоб загальна потужність та можливості впливу екоруху в суспільстві зростали».

Народний депутат України першого скликання Микола Коробко завжди був взірцем громадського діяча. Його мудрість і високі моральні якості були тими духовними магнітами, які скріплювали місцеві осередки «Зеленого світу». Його відхід у вічність — важка втрата і для інших громадських організацій, до яких він входив. Співчуття рідним та близьким, друзям.

Сергій ФЕДОРИНЧИК, керівник інформаційного центру Української екологічної асоціації «Зелений світ» (зі статутом 1992 р.)

Кривий Ріг Дніпропетровської області.