За вихідні та понеділок ця межа перейдена — нині їх 376. До того ж, як зауважив Владислав Атрошенко, до стаціонару не доправляють пацієнтів з легким або середнім перебігом хвороби. І аж до негативного тесту там уже нікого не тримають.

На позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було зафіксовано, що межею фізичних можливостей профільних лікарів буде 600 хворих у ковідних відділеннях міських лікарень одночасно. Нині у них — 535 госпітальних місць (з яких під’єднані до медичного кисню 398). Збільшувати ліжко-місця планують саме до 600. Проте не вистачає кисню, бо практично всі госпіталізовані його потребують.

Тож місто вимушене запроваджувати додаткові карантинні заходи. Зокрема, попереджено, що при зростанні числа госпіталізованих з наступного понеділка закриють усі дитсадки. Вводяться інші обмежувальні заходи. Водночас дозволено відвідування кладовища «Яцево», оскільки на площі 110 гектарів скупчення людей не спостерігається. Не заборонено і продаж кави та чаю навинос.