Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами придбання з метою збуту та збуті підробленої іноземної валюти в особливо великому розмірі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст.199 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків — жителі Києва та Рівненщини — у січні цього року придбали підроблену іноземну валюту — банкноти номіналом по 100 євро для збуту. Правоохоронці провели дві оперативні закупки такої валюти. І обидва рази чоловіки продали по 10 тисяч євро за 150 тисяч гривень — удвічі дешевше за офіційний курс.

Відповідно до висновків експерта банкноти за способом друку та елементами захисту не відповідають тим, що в офіційному обігу на території країни виробника.

Працівниками Управління СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури 2 квітня проведено низку санкціонованих обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів провадження та у їхніх автомобілях. У результаті слідчих дій вилучено чисті бланки паспортів громадян України, дозволи на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України, печатки та штампи державних установ з ознаками підробки, а також 25 тисяч гривень, 600 доларів США та майже 7 кг бурштину-сирцю.

Того ж дня двом фігурантам повідомлено про підозру, а судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Про це «Голосу України» повідомила прес-служба Рівненської обласної прокуратури.

Оперативне фото.