За повідомленням прес-служби СБУ, щомісяця з лісових господарств краю зловмисники вивозили до ЄС під виглядом низькосортної продукції за заниженими цінами майже 600 кубометрів деревини цінних порід на суму понад п’ять мільйонів гривень.

Організували контрабанду керівники територіального підрозділу Державного агентства лісових ресурсів та посадовці підпорядкованих лісогосподарських підприємств області. На території Кірово-градської, Рівненської та Черкаської областей правоохоронці затримали чотири вантажівки, які перевозили для подальшого незаконного експорту за кордон майже 100 кубометрів деревини і пиломатеріалів. Під час обшуків та інших слідчих дій у лісових господарствах та лісопереробних цехах Кіровоградської області виявлено ще понад дві тисячі кубометрів високоякісного дуба, заготовленого для експорту (на знімку).

За інформацією СБУ, протиправну діяльність підтверджують вилучені чорнові записи і «чорна» бухгалтерія. За версією слідства, незаконна оборудка тривала впродовж 2020—2021 років. Точний розмір збитків, завданих державі, має встановити експертиза. Слідство триває.

Як повідомило інформаційне агентство CBN, під час проведення слідчих дій особисті записники вилучили і в начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Наталії Ревенко. Коментуючи інформацію СБУ про затримання великої партії контрабандної деревини, посадовець зазначила, що лісгосп відправляв деревину офіційно, за офіційними контрактами, вимірами якості і ціною. І платить податки. Про контрабанду їй нічого не відомо. А висновки можна буде робити лише після експертних висновків і доказової бази.

Фото з офіційного сайту СБУ.