На знімках: нове приймальне відділення.

Відділення створено в рамках реалізації програми «Велике будівництво» за європейськими стандартами, воно повністю відповідає сучасним вимогам надання екстреної медичної допомоги. Загальна вартість об’єкта становила 12,6 мільйона гривень.

Потрапити у приймальне відділення можна через кілька дверей. Два головні входи розташовані поряд із побудованим двостороннім пандусом. До послуг пацієнтів, що звертаються самостійно, одразу на вході розташована реєстратура. Поруч — оглядовий кабінет, пункт забору аналізів і процедурна.

До лікувально-діагностичного блока входять операційна, лабораторія, кабінети рентгендіагностики, УЗД, КТ, ФГДС, функціональної діагностики. Встановлено 32-зрізовий комп’ютерний томограф виробництва фірми «CANON» TSX-035A/7C, УЗД-апарат, цифровий рентген-апарат, які придбано та встановлено за державною програмою «Придбання обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах».

Медичний підрозділ оснащений кардіомоніторами, дефібрилятором, стаціонарним та портативними апаратами штучної вентиляції легень, кисневими концентраторами різної потужності, електрокардіографами, небулайзерами, наборами для проведення оперативних втручань та маніпуляцій тощо. Також ще очікується надходження сучасного апарата для проведення фіброгастродуоденоскопії з відеофіксацією дефібрилятора, центральної станції моніторингу, апарата серцевого масажу та декількох апаратів ШВЛ.

Благодійною організацією «Сто відсотків життя» встановлено кисневу станцію, завдяки якій в усі операційні, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, пологові зали та протишокову палату буде забезпечено централізований доступ кисню, а інші кабінети забезпечені кисневими концентраторами в достатній кількості.

У відділенні працює ліфт для транспортування пацієнтів до пологового, гінекологічного, хірургічного та травматологічного відділень.

Усе це дає змогу лікарям проводити всебічне обстеження пацієнтів, оперативно та якісно встановлювати діагноз і забезпечити результативне лікування.

Із важливою подією працівників закладу і місцевих жителів привітали голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко та його перший заступник Валерій Жалдак, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко, голови Новоукраїнської райради Олександр Небога та райдержадміністрації Віталій Пастушенко, Добровеличківський селищний голова Володимир Осієвський, представники фірм-підрядників та громадськості.

«Президент доручив створити такі умови, щоб на одній локації пацієнт отримав комплексну послугу — обстеження, встановлення діагнозу і лікування. Щоб медикам не доводилося везти людину з одного кінця лікарні в інший для обстеження. Місія проекту — рятувати життя, не витрачаючи дорогоцінний час», — підкреслив голова ОДА Андрій Назаренко і додатково передав закладу чотири потужні комп’ютери ASUS. Від селищної громади Володимир Осієвський вручив три кисневі станції високого тиску, три апарати штучної вентиляції легень високого класу, монітори пацієнта та ключі від квартири для сім’ї молодого лікаря.

Кіровоградська область.

Фото надано автором.