На ремонт об’єкта передбачили фінансування в сумі 220 млн грн. Проте, як з’ясувалося під час перевірки стану виконання робіт головою обласної ради Сергієм Шульгою (на знімку ліворуч), на сьогодні освоєно лише 54 млн.

Наразі, за інформацією облради, вже виконано будівельно-монтажні роботи з налаштування дефосфотації води, первинного та двох вторинних відстійників, зведено будівлю нової насосної станції.

Спілкуючись із представниками замовника реконструкції та підрядної організації, посадовець наголосив, що роботи необхідно завершити до вересня поточного року. А також висловив зауваження щодо недостатнього контролю за термінами виконання робіт та постачанням обладнання з боку обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград». Представникам замовника запропоновано щомісячно подавати звітність про перебіг робіт.

Голова облради також узяв під особистий контроль і будівництво цеху механічного зневоднення осаду стічних вод. Введення його в експлуатацію дасть змогу рекультивувати 40 га землі, що використовувались як вторинні відстійники, в селі Первозванівка Кропивницького району. Торік фінансування будівництва не здійснювалося. Нині ж на реалізацію проекту залучено 46,6 млн грн.

Довідково

Каналізаційні стоки Кропивницького сягають кількох десятків тисяч кубометрів за добу, вони перевантажені, значна частина мереж зносилася.
Першу чергу очисних споруд міської каналізації потужністю 30 тисяч кубометрів на добу було завершено ще в 1973 році. Тоді було введено в експлуатацію бетонні та металеві конструкції очисних споруд. До кінця 1980-х збудували другу чергу. А на початку 1990-х розпочали будівництво третьої, але припинили через нестачу коштів.
На початку 2020 року ОКВП «Дніпро-Кіровоград» отримало дозвіл на початок робіт із реконструкції очисних споруд та кредитні кошти на їх виконання від Світового банку реконструкції та розвитку в сумі майже 8 млн дол. Завершити першу чергу будівництва планували восени минулого, а другу — наприкінці поточного року.

Фото з офіційного сайту обласної ради.