На знімку: Мешканці села Ковпита Дмитро і Наталя привезли допомогу не лише гвардійцям, а й танкістам.

Вирощені власноруч картопля й морква, пакунки зі шкарпетками та засобами гігієни, книжки, солодощі та слоїки з консервацією... Все це дбайливо зібрали, спакували та передали мешканці Чернігівщини для військовослужбовців Нацгвардії й танкістів, які виконують бойові завдання на взводних опорних пунктах у Луганській області. Чернігівські патріоти подолали понад сімсот кілометрів, щоб передати захисникам із зібраною допомогою та гостинцями тепло власних сердець.

Мешканець села Ковпита Дмитро розповів, що допомогу збирали всім миром потрошку. Частину гостинців і речей надали з волонтерського центру. Ще частина надійшла від місцевих вірян.

У селі Ковпита Чернігівського району парафіяни храму Покрови Божої Матері Православної церкви України, не вагаючись, відгукнулися на заклик допомогти захисникам на передовій.

«Бабусі й дідусі зносили під час збору вантажу, хто що міг. У багатьох хлопці на війні, в кого — відвоювали, в кого й загиблі є. Люди від щирого серця несли те, що сплели, купили, зібрали, зробили та заробили», — зазначає Дмитро. Він та його дружина Наталя привезли допомогу не лише гвардійцям, а й танкістам.

Це село унікальне тим, що воно дало 78 учасників бойових дій на сході України. Поруч розташоване селище Гончарівське, де розташовується 242-й загальновійськовий полігон, тому тут майже всі чоловіки — танкісти. Вони не з чуток знають про потреби воїнів.

«Дуже патріотичне, партизанське село! — схвально наголошує військовий капелан угруповання НГУ в ОТУ «Північ» отець Євген Орда. — Та не лише одні Ковпита засвідчили свою підтримку українським захисникам. До збору допомоги також долучилися прихожани Козацького кафедрального собору святої великомучениці Катерини, який належить Православній церкві України. Крім того, благородну справу підтримав волонтерський центр на ремзаводі. Одна частина допомоги йде гвардійцям, інша — танкістам Збройних Сил України».

Луганська область.

Фото прес-служби угруповання Національної гвардії України в ОТУ «Північ».