До святкових заходів долучилися представники обласної та міської влади, співробітники Національного музею космонавтики, що носить ім’я генерального конструктора, громадські діячі та військові. Квіти лягли до пам’ятника С. Корольову на центральному майдані, названому на його честь, а також до меморіального погруддя біля музею.

Під час святкових заходів відбулося спецпогашення тематичної марки від «Укрпошти». Учасників урочистостей запросили на ретро-екскурсію будинком, де народився геніальний вчений, а також ознайомили з новими виставками в експозиції

Національного музею космонавтики, приуроченими до ювілею. Крім того, подяками облради за багаторічну працю та високий професіоналізм відзначили засновника Андрушівської народної астрономічної обсерваторії Юрія Іващенка і заслуженого художника України, художника Національного музею космонавтики Юрія Дубініна.

Водночас у Поліському національному університеті під патронатом Державного космічного агентства України та Національного центру управління та випробувань космічних засобів в онлайн-режимі відбувся II Національний форум «Корольов. Космос. Житомир» за участю майже ста науковців.

«Ми з гордістю можемо сказати, що живемо у космічній державі, а шлях до космосу розпочався саме з Житомира. Попереду у нас багато роботи: реконструкція та розширення музею, запуск аеропорту імені Сергія Корольова, цікаві міжнародні проекти, розвиток космічного кластера «Полісся». Маємо розвивати та примножувати здобутки нашого великого земляка», — зазначив голова Житомирської облради Володимир Федоренко.

Фото зі сторінки голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка у Фейсбуці.