Таку назву мало тоді теперішнє ТОВ «Смак». Усі ці роки залишалась вірною рідному колективу, добросовісно виконувала свої обов’язки. Довелось Надії Іванівні попрацювати і секретарем, і у відділі кадрів, і бухгалтером. А останні сімнадцять літ вона трудиться комірником на олійниці підприємства: приймає насіння соняшнику на переробку, видає готову продукцію — олію та макуху.

Народилася і виросла Надія Іванівна у Благовіщенці. Після закінчення школи працювала в місцевому дитсадку, а заочно навчалася на вихователя, успішно закінчила навчальний заклад. Можливо, й сьогодні працювала б там, але покохала юнака із сусідньої Новокам’янки, і повіз він її до батьківської оселі. Згодом пішла Надія в декретну відпустку. А потім прийшла на харчосмакову фабрику й душею прикипіла до рідного колективу.

— Робота мені до душі, — розповідає пані Надія, — щодня з людьми. За надані послуги частенько чую щире «дякую!». А це піднімає настрій: хочеться ще краще працювати. Селяни охоче беруть у нас як смажену олію, так і сировичавлену. Нині багато людей віддають перевагу останній, кажуть, що вона корисніша для організму.

А після робочого дня Надія Ємченко поспішає до свого сімейного гніздечка, яке звили з чоловіком. Він, на жаль, пішов за межу вічності майже дванадцять років тому.

Уже виросли і мають свої сім’ї син і донька, підростає онука.

— У нашому мальовничому селі, яке люблю душею, ніколи нудьгувати, — розповідає жінка, — особливо влітку багато роботи і на городі, і в саду. На двадцяти сотках города вирощую вдосталь овочів. Картоплі стільки, що вистачає собі і дітям.

Більмак Запорізької області.

Фото автора.