На базі міської клінічної лікарні імені Євгена Карабелеша вже сформували бригаду трансплантологів для пересадки нирок. Один з її членів уже завершив навчання, у другого — курс ще триває. Навчання має пройти й лікар-нефролог, який вестиме хворих і після операції. Але це далеко не все. Потрібно врегулювати чимало юридичних нюансів, а також сформувати реєстр хворих, для яких трансплантація нирки життєво важлива, каже директор лікарні Алла Малицька.

«Тільки в Суворовському районі Херсона, де розташований наш стаціонар, понад 35 мешканців змушені регулярно проходити процедуру очищення крові за допомогою гемодіалізу — їхні хворі нирки на це не спроможні. З їх числа можна буде обрати і перших кандидатів на операцію», — пояснила Алла Малицька.

Утім, у лікарні поки що не можуть назвати точної дати виконання бодай першої операції з пересадки нирки. Адже це справа для херсонських медиків нова, і процедура підготовки до неї дуже складна. Тож пацієнти чекають, але надія у віконці для них уже зажевріла.

Херсон.