На знімку: студенти коледжу з директоркою закладу Фрозіною Кузик.

Днями в режимі онлайн на платформі Google Meet на базі коледжу було проведено І Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію «Студентоцентроване навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти: стан і перспективи», присвячену 210-й річниці від дня заснування Чернівецького медичного фахового коледжу.

Як розповіла директорка закладу, кандидат медичних наук Фрозіна Кузик, «у роботі взяли участь такі фахівці, як Алла Кізім — керівник експертної групи з розвитку медсестринства Директорату медичних кадрів, освіти і науки МОЗ України, Олег Чорний — директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, кандидат медичних наук, Людвига Цуркан — директор департаменту освіти і науки ОДА, Алла Гапей — голова Ради директорів закладів фахової передвищої освіти. А ще понад 100 найактивніших представників молодої наукової еліти з різних закладів вищої та фахової передвищої освіти Чернівецької, Житомирської, Дніпропетровської, Рівненської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Харківської областей».

Йшлося про перехід до студентоорієнтованого компетентнісного навчання та популяризацію принципів академічної доброчесності.

«Супроводжували захід п’ять наукових секцій за такими напрямами, як академічна мобільність студентів сучасного освітнього простору, студентоцентризм у системі внутрішнього забезпечення якості вищої освіти, процес формування SOFT SKILLS у медичних закладах освіти за ОП «Сестринська справа (бакалавр)», студентське самоврядування як стимулюючий фактор підвищення якості освіти. Тепер усі учасники конференції отримають сертифікати та електронний збірник матеріалів тез і доповідей. Пандемія внесла корективи в життя всієї держави, але кому, як не нам, медикам, доводити, що наука і освіта мають рухатися вперед, незважаючи на всі наявні проблеми і за будь-якої погоди», — зазначила Фрозіна Кузик.

Фото з архіву автора.