Про це він заявив під час брифінгу перед позачерговим засіданням у четвер.

«Цей документ Президент визначив як невідкладний, — зазначив він. — Але ми знаходимося в затяжному режимі розгляду законопроекту № 2194. На найближче позачергове засідання він уже навряд чи потрапить. А наступного пленарного тижня, якщо це буде ініційовано в якості позачергового засідання, питання може бути розглянуте в першому читанні в стінах парламенту». Водночас Д. Разумков заперечив інформацію про те, що нібито він особисто звернувся до Офісу

Президента за консультативним роз’ясненням щодо підґрунтя цього законопроекту. «Жодних роз’яснень не запитував, — сказав він. — Можливо комітет звернувся із якимись питаннями... Це фейк. І хто його розганяє — не розумію».

Очільник парламенту повідомив журналістам, що не зможе бути присутнім на засіданні РНБО в четвер, оскільки його час збігається із проведенням позачергового засідання Верховної Ради. Він також поінформував, що пропозицій від Президента, чи Кабінету Міністрів з приводу законопроекту, який би розширював перелік суб’єктів, до яких можуть застосуватися санкції, не надходило. «Якщо не помиляюся, є один законопроект фракції «Голос», — сказав він. — Але я його не вивчав. Моя позиція відома — я вважаю, що осіб, які порушують законодавство України, або підтримують державу-агресора, або не зважають на норми законів, які діють на території нашої держави, ми повинні притягати до кримінальної або адміністративної відповідальності. Ці особи знаходяться тут. І якщо вони отримали свої активи незаконним шляхом, то вони їх повинні повернути в державу. Але — в рамках чинного законодавства, яке працює на території нашої держави. Ми всі говоримо про верховенство права. Упевнений, що за такою логікою маємо рухатися і далі».

Незважаючи на те, що в Києві продовжено локдаун, Верховна Рада продовжить працювати в звичному режимі, наголосив Д. Разумков. «Ми відпрацювали цей тиждень у пленарному режимі, і наступний пленарний тиждень теж працюватимемо в залі, незважаючи на продовження локдауну, — зауважив він. — Якщо будуть надходити інші ініціативи з боку фракцій і буде підтримка з боку народних депутатів, додатково це обговорюватимемо. Станом на сьогодні таких пропозицій не надходило. А я, як Голова Верховної Ради, самостійно режим роботи парламенту змінювати не можу».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.