Провели її в дистанційному режимі на базі обласного Центру дитячої та юнацької творчості.

Майже 60 конкурсантів віком від 6 до 18 років із 17 громад регіону змагалися у двох номінаціях («Писанка» та «Мальованка») та трьох вікових категоріях. Темою цьогорічної експозиції є «Дерево життя» — як образна модель гармонійного поєднання Всесвіту та людини. Кожен із учасників представив на розгляд журі тематичну великодню композицію, а також надіслав відеоролик про виготовлення конкурсної роботи. Останній етап змагання відбувся онлайн. Упродовж години діти розписували мальованки і писанки за запропонованим зразком, а члени журі пильно спостерігали за юними майстрами.

— Дуже приємно, що писанки тепер пишуть і бабусі, і мами, і діти. З кожним роком воскові рубчики писачків стають упевненішими, чіткішими. Кольори вражають яскравістю. Взагалі існує таке повір’я, що доки писатимуть писанки, доти і буде радість на землі, — розповіла директор ОЦДЮТ Наталія Пантус.

За тиждень у Житомирі відбудеться всеукраїнський етап виставки-конкурсу «Великодні писанки», на якому змагатимуться юні писанкарі з усієї України.

Фото з сайту zhitomir. info.