Працівники концерну «Міські теплові мережі»  відновлюють асфальтове покриття доріг та тротуарів після ремонтів систем опалення. Для цього намагаються або впоратися власними силами, або залучати підрядників.

Зробити треба чимало. Адже під час опалювального сезону вони замінили більш як триста дефектних ділянок теплових мереж загальною протяжністю майже 11 тисяч погонних метрів. Здебільшого це супроводжувалося розриттям асфальтового покриття. Щоб не втрачати час, тепловики одразу готували зруйновані елементи благоустрою під укладання асфальту. На початок квітня таку підготовку виконали на 146 об’єктах загальною площею 4965 кв. м.

Роботи з відновлення асфальтового покриття розпочали 6 квітня на перехресті вул. Фортечної і Жуковського, а також біля будинку 197а по вулиці Олександрівській. Також у міжопалювальний період концерн запланував замінити зношені мережі опалення та гарячого водопостачання загальною протяжністю 44 км.

У місті продовжують ремонтувати і внутрішньоквартальні дороги. Так, в Олександрівському районі разом з проїзною частиною відновлюють і підходи до під’їздів. Наприклад, по вул. Поштовій, 57 уже демонтували старе покриття і підготували основу під новий асфальт (на знімку). Спочатку біля під’їздів зняли старе асфальтове покриття, після чого ділянку ущільнили щебенево-піщаною сумішшю.

«Основу під асфальт утрамбували і вирівняли, а сьогодні взялися до укладання асфальту. Для під’їздів використовуємо асфальт марки «Г». На відміну від покриття, яке використовується для доріг, воно без щебеню», — говорить директор підрядної організації Максим Хелемендик.

Минулоріч тут виконали ремонт тротуарів та міжквартальної проїзної дороги. Залишилися кілька незаасфальтованих під’їздів, тому нині завершують роботи.

«Крім цього, такі самі роботи плануємо виконати по пр. Соборному, 43, вул. Жуковського, вул. Українській, 35, 31. Загалом у районі плануємо відремонтувати майже п’ять тисяч квадратних метрів внутрішньоквартальних доріг», — розповів голова районної адміністрації Валерій Мостовий.

Важливим проектом є розпочата реконструкція вхідної групи парку Гагаріна. Це одне з улюблених місць відпочинку жителів Комунарського району. Тривалий час парк потребував оновлення. Як розповіли в міськраді, тут облаштують газони, висадять зелені насадження, покладуть нову плитку, встановлять сучасне зовнішнє освітлення. Це стане завершальним етапом реконструкції парку. Нині будівельники працюють на ділянці ближче до вул. Ситова — цю частину планують завершити в липні. Далі все залежатиме від фінансування.

«Тут виконано демонтаж асфальтобетонного покриття, бордюрів, бетонних плит. Влаштовано дорожнє корито, вирівнювальні шари основи з піску і щебеню. Триває встановлення бетонної основи і стін квітників з керамічної цегли, прокладання траншеї для кабелю для підключення опор зовнішнього освітлення. Надалі тут також встановимо нові бордюри, укладемо плитку і бруківку, висадимо газони та зелені насадження, прокладемо електричний кабель і змонтуємо опори освітлення. Реконструйована ділянка стане окрасою Комунарського району», — зазначають у міськраді.

Також у Комунарському районі продовжують упорядковувати площу біля вокзалу «Запоріжжя-1». Підрядники оновили тротуар з лівого боку площі й продовжують реконструювати пішохідну частину з правого боку. Укладають тактильну плитку і тротуарну плитку марки «Старе місто». На тротуарах уже встановили урни і лавки, завершують укладати бордюрний камінь. А на лівому боці площі вздовж наявної зупинки громадського транспорту встановили огороджувальні стовпчики.

Фото Запорізької міськради.