Так, у квітні минулого року група осіб організувала в Мелітополі кол-центр. Його працівники, називаючись співробітниками банківських установ, одержували персональні дані про банківські картки і рахунки, пропонували громадянам самостійно перерахувати заощадження на інші рахунки нібито для збереження. Нещодавно у двох орендованих офісах правоохоронці провели санкціоновані обшуки. Вилучили 51 системний блок, модеми, чорнові записи та інструкції для працівників. Під час обшуку за місцем проживання ймовірного керівника кол-центру, 22-річного жителя Мелітополя, виявили та вилучили мобільні телефони, роутери та гроші. Досудове розслідування триває. Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі.

А в Бердянському районі пенсіонерці зателефонувала жінка, яка назвалася її донькою, та повідомила, що потрапила в біду і їй потрібні гроші. Через деякий час прийшов невідомий чоловік, якому мати передала 50 тисяч гривень. Тільки після цього потерпіла зателефонувала доньці та довідалася, що в неї все гаразд. За цим фактом розпочато кримінальне провадження, проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.

Також днями було затримано злочинне угруповання, що вибивало гроші в підприємців для поповнення злодійської каси. Правоохоронці провели операцію із затримання групи, організованої «смотрящим», який перебуває за ґратами. Троє злочинців систематично займалися рекетом і розбоєм. У разі відмови платити данину погрожували насильством і фізичною розправою. Тільки за останній час вони вибили з бізнесменів майже мільйон гривень. Під час обшуків за місцем перебування членів ОЗГ виявили зброю, наркотики та записи, що підтверджують їхню незаконну діяльність.