На знімку: особистим прикладом демонструє важливість вакцинації від COVID-19 директор Житомирського геріатричного пансіонату Юрій Шеремет.

У цілому область має отримати 4680 доз цієї вакцини. Перша партія — 1170 доз — прибула в регіон 17 квітня. Загалом цією партією препарату буде вакциновано 585 мешканців Житомирщини, оскільки за кожним щепленням першою дозою вакцини буде зарезервовано другу дозу з цієї ж партії. В облдержадміністрації повідомили, що вакцина зберігатиметься на обласному складі у спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 — +8 °C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадам, які мають їх використати протягом 120 годин.

Щепити цією вакциною будуть мешканців будинків для людей похилого віку і персонал цих закладів, а також працівників ДСНС та прикордонників. Як повідомив голова ОДА Віталій Бунечко, списки людей, які погодилися на щеплення, та графік вакцинації у спеціалізованих закладах уже сформовано. У понеділок щеплення від коронавірусної інфекції вакциною Pfizer/BioNTech отримали 84 підопічні і співробітники Житомирського геріатричного пансіонату та 72 — Бердичівського геріатричного пансіонату.

Житомирська область.

Фото із сайту Житомирської ОДА.