Започаткували його за сприяння народного депутата України Юрія Шаповалова й фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

В індустріальній столиці Полтавщини, втілюючи згадану ініціативу в життя, виконають роботи з термомодернізації на 66 об’єктах громадської сфери. Йдеться насамперед про загальноосвітні та дитячі дошкільні заклади, де утеплюватимуть фасади і стіни, замінюватимуть застарілі вікна й інші конструкції на сучасні, енергоощадні.

Не менш важливою складовою підвищення їхньої енергоефективності стане встановлення індивідуальних теплових пунктів. Адже, як показує практика, саме автоматичне регулювання подачі теплоносія за допомогою ІТП дає змогу зменшити витрати ресурсів і, відповідно, бюджетних коштів фактично на третину.

Керівництво наддніпрянського міста вже проінспектувало виконання запроектованих робіт у ліцеї № 25 «Гуманітарний колегіум». Працівники компанії-переможця тендера там нині замінюють старі дерев’яні вікна та двері на металопластикові.

Потім вони візьмуться за утеплення фасаду та встановлення індивідуального теплового пункту.

Міський голова Кременчука Віталій Малецький поставив завдання підрядникам і фахівцям, які контролюють роботи з термомодернізації, завершити їх до початку нового навчального року. Тож найближче свято Першовересня стане теплішим у всіх значеннях цього слова.

Фото надано автором.