Так, модернізоване COVID-відділення з новою реанімацією завдяки спільним зусиллям держави, області та «Укрзалізниці» відкрили в Дніпровській лікарні на залізничному транспорті. Тут кілька COVID-відділень, два з яких капітально відремонтували. За державні й обласні кошти придбали 55 кисневих концентраторів, 2,4 тисячі біозахисних костюмів, майже сорок тисяч засобів індивідуального захисту.

Перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович, який брав участь у презентації відділення, переконаний, що це допоможе пройти складний період епідемії з найменшими втратами.

«Розширюємо потужності наших лікарень. Після ремонту дніпровський медзаклад може прийняти 110 хворих на коронавірус, є тридцять резервних ліжок», — розповів в. о. голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик.

У новій реанімації встановили багатофункціональні ліжка з моніторами пацієнта. «У нас тепер є просторий реанімаційний зал на десять ліжок. Є все для моніторингу основних показників здоров’я пацієнта: пульсу, тиску, сатурації. Загалом відділення відповідає всім сучасним санітарно-епідемічним нормам», — наголосив гендиректор лікарні Олег Постолов.

Ще одна новинка в медичній сфері регіону — відкриття амбулаторії у віддаленому селі Софіївської громади — Миколаївці, що готується в рамках Національної програми «Велике будівництво» (на знімку). Тут обслуговуватимуться понад дві тисячі місцевих жителів. Як розповіли «Голосу України» в ОДА, старій будівлі поліклініки Миколаївки вже більш як сто років. Вона давно стоїть без води й опалення. Щоб зробити аналізи, люди змушені їздити або за 30 кілометрів до Софіївки, або до обласного центру.

«Дуже раді будівництву нової амбулаторії. Тут будуть і світлі кабінети, і житло для лікаря. Для медиків придбали новий службовий автомобіль», — каже сільський староста Анатолій Дюжник.

«Амбулаторія надаватиме всі послуги «первинки». Можна буде зробити дев’ять видів аналізів, тести на гепатит, коронавірус, вагітність. А ще — електрокардіограму, щеплення, обстеження. Вже отримали автоматичні аналізатори, електрокардіограф, обладнання для оглядів. Загалом — більш як сорок одиниць. Чекаємо й обладнання для телемедицини. Лікар зможе консультуватися з колегами з обласних медзакладів», — наголосила головний лікар Софіївського ЦПМСД Тамара Бідулько.

За словами представника підрядної організації Віталія Науменка, у новій будівлі утеплили покрівлю, фасад і підлогу. Акцент зробили на максимальній енергоефективності. Залишилися зовнішні роботи: облаштування цоколю, виконання вимощення і благоустрій території.

Фото з відкритих джерел.