На його оновлення з міського бюджету загалом витратили понад 22 мільйони гривень. Однак ці кошти, на переконання фахівців, неодмінно повернуться сторицею. Адже йдеться саме про той підрозділ одного з найбільших медичних закладів облцентру, для персоналу якого порятунок людських життів — не фігуральний вислів, а щоденна рутинна робота.

Тож його озброїли передовсім сучасним обладнанням загальною вартістю майже 10 мільйонів гривень. Ідеться про дихальну апаратуру з можливістю неінвазивної вентиляції легень, дефібрилятори, апарати для гострого гемодіалізу, рентгенологічної та ультразвукової діагностики тощо. Не менш важливо й те, що кожне функціональне ліжко пацієнта обладнане приліжковими консолями, оснащеними кисневими виходами та іншими пристосуваннями для надання невідкладної допомоги.

Новітня комп’ютерна техніка дає можливість постійно відстежувати стан пацієнта просто з сестринського поста. При проведенні робіт урахували потреби маломобільних груп населення та забезпечили комфортні умови для персоналу й пацієнтів.

Адже неспроста кажуть: у лікарні навіть стіни лікують. Тим паче що попри невелику кількість функціональних ліжок, яких тут 8, за рік у відділенні необхідну допомогу отримують понад 1200 земляків. Побувавши в оновленому підрозділі медзакладу, керівники міста переконалися в тому, що він став справді сучасним і ошатним.