Як ми вже повідомляли, 21 квітня Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук разом із віце-маршалкою Сейму Республіки Польща пані Малгожатою Госєвською та віце-спікером Сейму Литовської Республіки паном Паулюсом Саударґасом відвідали Донеччину.

«Справжні друзі пізнаються в біді. Це на практиці доводять представники країн Люблінського трикутника, яким я дуже вдячний за солідарність з Україною та поїздку на Донеччину», — зазначив у Фейсбуці після завершення поїздки Руслан Стефанчук.

Підкресливши, що загострення безпекової ситуації на сході України вимагає скоординованих дій міжнародного співтовариства, активної взаємодії парламентів країн, Руслан Стефанчук повідомив, що спільно із пані Малгожатою Госєвською та паном Паулюсом Саударґасом підписали Заяву віце-спікерів Сейму Литовської Республіки, Сейму Республіки Польща, Верховної Ради України, якою засуджується збройна ескалація проти України з боку Російської Федерації.

«У такий спосіб Україна, Польща і Литва спільно сказали «ні» зміні кордонів, «ні» агресії ворога. Водночас сказали «так!» цілісності кордонів України, «так» розвитку країни, прогресивним змінам, реформам, «так» руху України в напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції», — підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради України та повідомив: запросив польських і литовських колег долучатися до діяльності «Кримської платформи», що стане важливим внеском у консолідацію зусиль міжнародної спільноти протистояти агресивній політиці РФ.

«Насамкінець отримав від парламентаріїв країн Люблінського трикутника символічний подарунок — прапор НАТО як знак того, що вони хочуть бачити Україну повноправним членом Північноатлантичного альянсу», — зазначив Руслан Стефанчук.

Вл. інф.

На знімках: віце-маршалка Сейму Республіки Польща пані Малгожата-Марія Госєвська, Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, віце-спікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас (вгорі);
 


Ознайомлення з районом оборони села Широкине.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.