Реорганізація вечірніх шкіл, прийняття в комунальну власність мереж водопостачання й водовідведення, об’єктів інженерної інфраструктури та благоустрою, виділення коштів на реконструкцію трамвайного переїзду, видача дозволу жителям гуртожитку на приватизацію кімнат. Ці та інші питання розглянули депутати під час шостої сесії Дніпровської міськради.

Зокрема, було вирішено приватизувати ще три об’єкти нерухомості загальною площею понад п’ять тисяч квадратних метрів, які перебувають у комунальній власності. Об’єкти ви-
ставлять на аукціон електронної системи «ProZorro.Sale».

На думку секретаря міськради Олександра Санжари, багатьма прийнятими рішеннями влада намагається стимулювати діяльність малого та середнього підприємництва, щоб воно мало можливість придбати приміщення за «ProZorro» і розбудовувати свій бізнес.

«Що більше земельних ділянок у місті оформлено, то зручніше людям і більший дохід місто отримує від орендної плати», — зазначив він.

Також міськрада ліквідувала три комунальні вечірні школи як юридичні особи. Ідеться про заклади № 11 і № 31, а також міську спеціальну вечірню (змінну) школу, в яких навчаються 570 осіб. Більшість із них — повнолітні. З нового навчального року вони зможуть продовжити навчання в середніх школах № 1 і № 91, а також в НВК № 120, де будуть відкриті вечірні класи.

«Учителі, які викладали у вечірніх школах, можуть бути прийняті на роботу в ці заклади. За нами залишається й обов’язок викладання для осіб, позбавлених свободи: навчати таких учнів будуть учителі школи № 91», — розповіла директор департаменту гуманітарної політики Ксенія Сушко.

Дніпро.