Обурення батьків викликали плани селищної ради перетворити загальноосвітню школу І—ІІІ ступенів, у якій нині навчаються діти з 1-го до 11-го класу, на початкову. У цьому разі учні 5—11-х класів муситимуть їздити до Врублівської школи, що майже за 10 км від Каменя.

До такого радикального кроку, як перекриття траси, у селі вдалися після того, як переговори батьків з керівництвом громади про реорганізацію Камінського ЗЗСО виявилися безрезультатними. Мешканці також надіслали звернення до народного депутата Сергія Кузьміних та депутатів облради Віктора Развадовського, Ігоря Ходака та Олександра Чорноморця з проханням втрутитися в ситуацію. Вони зазначають, що нині у школі навчається 87 учнів, а в майбутньому їх кількість лише збільшуватиметься, адже в селі багато молодих родин.

Представники місцевої влади, які прибули на зустріч з учасниками акції, запевнили мешканців Каменя, що рішення про долю освітніх закладів не прийматимуться одноосібно, а обговорюватимуться з фахівцями та громадою. Наразі постійна комісія з питань бюджету та комунальної власності Романівської селищної ради зняла з розгляду наступного засідання сесії, запланованого на 27 квітня, питання реорганізації Камінського, Вільшанського, Булдичівського та Гордіївського ЗЗСО.

Його винесуть на іншу сесію після довивчення.

Фото з сайту tvijromaniv.in.ua.