І поки влада розбирається, хто має фінансувати ремонт, будівля продовжує руйнуватися, а шістсот учнів змушені шкільними автобусами або громадським транспортом їздити в інші навчальні заклади.

2019-го міська влада почала ремонтувати аварійну будівлю. Після цього фундамент просів ще більше, а дах сусіднього будинку обвалився. Школа потребувала масштабної реконструкції. Було прийнято рішення про співфінансування з обласного та місцевого бюджетів. Торік свої 30 млн грн область виділила, а місто — ні.

«Це комунальна установа міської ради Кам’янського, та відповідальність за її утримання і фінансування лежить на місцевій владі. Якщо на деякі об’єкти не вистачає коштів, то громада має можливість шукати співфінансування», — зазначив заступник голови ОДА Максим Беспальчук. За його словами, торік міський голова Кам’янського звернувся до обласної влади із проханням співфінансувати проекти з благоустрою міста. У цьому списку — жодного слова про школу    № 20.

Нині ініціативна група батьків і педколективу зареєструвала в ОДА повідомлення про мітинг. Вони планують у суботу перекрити трасу Дніпро — Київ. Організатори очікують, що до акції долучаться до півтисячі осіб.