Про це на вчорашньому брифінгу заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, відповідаючи на запитання щодо позачергових пленарних засідань. Глава парламенту зазначив: до четверга зможе поспілкуватися з кандидатом на посаду і сформувати позицію щодо його підтримки.

Прокоментував Голова Верховної Ради й резонансні події, які мали місце минулого тижня, зокрема гучне святкування дня народження дружини народного депутата Миколи Тищенка і візит народного депутата Євгенія Шевченка до Білорусі та його зустріч з Лукашенком.

«Якщо ми говоримо про підходи, то тут немає різниці — ти народний депутат чи ні. Всі повинні виконувати закон. У чому різниця між народним депутатом та іншими громадянами України? Мабуть, вона у тому, що якщо ти приймаєш закони, то повинен їх виконувати. Це має бути головний пріоритет у діяльності. Свою оцінку таким заходам я вже давав, думаю, всі її бачили», — зазначив глава парламенту.

Щодо візиту Є. Шевченка до Білорусі Дмитро Разумков зауважив, що парламент не уповноважував народного обранця на цей візит і зустріч з Лукашенком. За словами політика, у ці дні парламентарій перебував у відпустці, а заборонити йому переміщатись Голова Верховної Ради не має права.

«Думаю, будь-які міжнародні відносини мають відбуватися на належному рівні та з належними повноваженнями», — констатував він.

Фото  Андрія НЕСТЕРЕНКА.