Через річку Лісову він з’єднує між собою дві частини населеного пункту та активно використовується більш як трьома тисячами жителів — і постійними мешканцями, і власниками дачних ділянок. Його щодня переходять діти, щоб потрапити до школи, і батьки з малюками на шляху до дитячого садочка. Тим часом дерев’яна опора мосту вже майже зруйнована, а перекриття проламані.

Зокрема, днями частина перекриття проламалася під пожежною автоцистерною, що їхала на виклик. Колесо автомобіля майже провалилося у діру. Автоцистерна, в якій перебували п’ять вогнеборців, дивом втрималася на поверхні мосту і не перекинулася у річку.

У Березівській сільраді переконані, що звичайним ремонтом ситуацію виправити не вдасться. Потрібне капітальне втручання із заміною дерев’яних опор на металеві та облаштуванням асфальтобетонного покриття. На жаль, необхідних на це коштів у бюджеті громади нині немає, а проблему необхідно розв’язувати якнайшвидше, щоб уникнути біди. З огляду на це сільський голова Михайло Яромов звернувся з листами до народного депутата України Сергія Кузьміних, голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, голови Житомирської облради Володимира Федоренка, інших представників обласної влади з проханням посприяти у виділенні коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації та капітального ремонту мосту в Барашівці. У Березівській громаді сподіваються, що обласне керівництво із розумінням поставиться до необхідності нагального вирішення цього вкрай важливого для місцевих мешканців інфраструктурного питання.

Житомирська область.

Фото із сайту Березівської сільської громади.