Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час зустрічі з представниками правління Європейської Бізнес Асоціації (на знімку).

«У Верховній Раді створено спеціальну комісію, мета якої — допомогти бізнесу. Ми маємо вже конкретні позитивні приклади її діяльності. Я впевнений, лише рухаючись спільно в постійному діалозі, ми зможемо вирішити багато важливих для країни питань», — зауважив глава парламенту.

Під час заходу учасники обговорили низку законопроектів, зокрема, у сфері економіки, податкової політики, енергетики, екології, охорони здоров’я та аграрні питання. Дмитро Разумков зазначив, що наслідки пандемії коронавірусу завдали відчутного удару не лише здоров’ю та життю громадян, а й економіці нашої держави. «З одного боку, криза — це проблема, з другого — вона може бути полем для розвитку. У світі це демонстрували не раз. Сподіваюся, Україна зможе піти саме таким шляхом», — наголосив він.

Глава парламенту подякував представникам бізнесу, які активно долучилися до боротьби з коронавірусом на перших етапах пандемії. «Треба віддати належне бізнесу, який, особливо на початку пандемії, багато допомагав лікарям, українському народу», — зазначив Дмитро Разумков.

Водночас, за словами Голови Верховної Ради, бізнесу важливо мати «рівні правила гри», єдині права та відносини у судах, а також довгострокові зрозумілі правила оподаткування. «Багато що залежить від тих законів, які ухвалюються або не ухвалюються в парламенті. Нам також важливо мати зворотний зв’язок від бізнесу. В свою чергу, держава має побачити результат у вигляді сплачених податків, створених робочих місць та залучених інвестицій», — підкреслив він.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили питання щодо реформування України. «Ми розуміємо, які реформи потрібні державі, і будемо рухатися в цьому напрямі. Найчастіше це бачення збігається з позицією наших іноземних партнерів, зокрема Міжнародного валютного фонду. Є дискусійні питання. Але загалом бачення необхідності змін — очевидне», — сказав Дмитро Разумков.

У заході також узяли участь голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський та голова ТСК з питань захисту прав інвесторів, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Галина Янченко (на знімку).

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.