На знімку: Ірина Геращенко, Петро Порошенко (на передньому плані).

Роботу розпочали із розгляду проекту постанови «Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби

COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та забезпечення неухильного виконання рішень Верховної Ради України, прийнятих у цій сфері», № 5299. За словами Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, це питання розглядається відповідно до зібраних підписів парламентаріїв.

На вимогу двох фракцій виступив представник «Європейської солідарності» Петро Порошенко. Він зауважив, що вакцинацію населення нашої країни провалено. За нинішніх темпів до набуття колективного імунітету нашій державі доведеться щеплювати громадян ще протягом п’яти років. Політик поінформував, що для проведення цього позачергового засідання вдалося зібрати 154 підписи народних депутатів, серед яких немає жодного парламентарія від «Слуги народу».

Водночас Сергій Рудик від депутатської групи «За майбутнє» зауважив, що це вже десяте позачергове засідання, яке збирають впродовж цієї сесії.

Питання, які виносяться на ці засідання, на думку народного депутата, не відповідають викликам, які стоять перед нашими співвітчизниками, зокрема, у військовій та безпековій сфері.

Представляючи постанову № 5299, Ірина Геращенко, наголосила що «Європейська солідарність», як державницька політична сила, зареєструвала цей документ для забезпечення рівного доступу населення до вакцин. Натомість Михайло Радуцький, представляючи позицію Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування зауважив: документ пропонують відхилити. Водночас він закликав представників усіх політичних сил звернутися до уряду з вимогою прозвітувати про виконання постанови про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби, яку в парламенті ухвалили в жовтні 2020 року.

Постанову № 5299 підтримали лише 115 народних депутатів. Тож Д. Разумков оголосив її відхиленою і закрив позачергове засідання.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.