Він дистанційно об’єднав 79 учасників з 12 областей, які представили роботи у двох вікових категоріях: молодшій (6—13 років) та старшій (14—18).

— Хоча на базі нашого центру обласний конкурс «Великодні писанки» відбувається вже два десятиліття, всеукраїнський конкурс писанкарства не проводився упродовж десяти років, — розповіла в. о. директора ОЦДЮТ Марія Бовсуновська. —

Нині ми взяли на себе цю почесну місію — відродити традицію після багатьох років забуття, і проводимо всеукраїнський етап виставки-конкурсу.

Серед молодших учасників у номінації «Оцінка експоната» диплом першого ступеня отримала Вероніка Макійчук з Івано-Франківської області, а в номінації «Оцінка контрольного розпису» перемогла Марія Рибалко з Дніпра. У старшій віковій категорії в обох номінаціях першість здобула Катерина Чулій, вихованка гуртка «Писанкарство» Романівського будинку дитячої творчості. Всіх членів журі вразив її високий професіоналізм та складна техніка виконання писанок, а також оригінальність оформлення композиції. У цьому велика заслуга її наставниці та керівниці гуртка, майстрині народної творчості Інни Бовсунівської. За багаторічну сумлінну працю та значний особистий внесок у розвиток писанкарства в Житомирській області Інні Іванівні під час урочистого відкриття конкурсу вручили подяку облради.