Про це зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час установчого засідання групи підтримки Кримської платформи в рамках ПА НАТО.

За його словами, метою Кримської платформи є деокупація Криму та його повернення Україні в мирний спосіб. Для реалізації комплексу заходів, передбачених ініціативою «Кримська платформа», Руслан Стефанчук запропонував зосередити увагу на формуванні широкої стабільної коаліції держав у межах ПА НАТО на підтримку Кримської платформи.

«Також нам необхідно посилити співпрацю з державами для забезпечення політики невизнання; гарантування безпеки, включно зі свободою навігації; збереження санкційного тиску на державу-агресора до відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. Водночас варто отримати підтримку в межах реалізації курсу України на набуття членства в НАТО», — наголосив Руслан Стефанчук.

На його переконання, ескалація конфлікту з Росією є наймасштабнішою за останні роки та становить загрозу європейській системі безпеки. Ураховуючи насильницькі демографічні зміни, які продовжує проводити Російська Федерація, мобілізацію жителів Криму до російських збройних сил і тотальну мілітаризацію півострова, Перший заступник глави парламенту України закликав учасників засідання продовжувати уважно стежити за ситуацією і вживати дієвих заходів щодо стримування Росії.

Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України.

Фото зі сторінки Руслана Стефанчука у Фейсбуці.