Підрядники виконають частину земляних робіт і часткове прокладання труб водогону з облаштуванням колодязів.

«У комплексі на повне будівництво цей об’єкт потребує майже 60 мільйонів гривень, — повідомив перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак. — Зрозуміло, ця сума непідйомна ані для міста, ані для області. Частково роботи виконувалися у попередні роки, тоді труби підвели до однієї вулиці. Це проблеми не розв’язує. Ми звернулися по підтримку до держави. Також кошти виділила міська рада. Цього року виконаємо ще частину робіт».

Місто, як супутник сумнозвісного довгобуду «Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат», потерпає від того, що підприємство таки добудували, але не ввели в дію. Зокрема, і через проблеми з водопостачанням та високий тариф на воду.

Як повідомили у ДП «Центрукргеологія», в липні минулого року розпочато роботи з реконструкції комплексу гідрогеологічних свердловин для оцінки запасів підземних вод Лозуватської дільниці Долинського водозабору.

Протягом трьох років мають збудувати чотири свердловини та охоронні зони. Крім того, буде проведено роботи із дослідно-промислової розробки та складено звіт про геолого-економічну оцінку запасів підземних питних вод, затверджено їх запаси в Державній комісії по запасах корисних копалин України.

Після цього жителів міста стабільно забезпечуватимуть водою з підземних запасів.