На знімку: члени оргкомітету великоднього аукціону Вікторія Талашкевич і Анатолій Кімнатний.

Отримані від продажу творів мистецтва кошти оргкомітет, до якого входять директор Музею мистецтв Тетяна Ткаченко, художник і заввідділу музею — картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний та координатор громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич, вирішив передати міській лікарні швидкої медичної допомоги № 4 для придбання дефібрилятора.

Торги, на які було виставлено 27 лотів, традиційно відбувалися в гостинних стінах Музею мистецтв. Картини та інші твори безоплатно передали автори-художники, колекціонери та власники галерей. Серед них — митці з Кропивницького, Малої Виски, Новоархангельська і навіть Одеси. Це — Сергій Шаповалов, Сергій Дрига, Людмила Кривенко, Фелікс Полонський, Сергій Марущак, Олена Крокодиленко, Олег Рудий, Анатолій Кімнатний, Володимир Крутоус, Ольга Краснопольська, Світлана Хавроненко, Валерій Давидов, Наталя Завалій, Олена Кутецька, Оксана Калюжна, Дмитро Тарасенко, Андрій Хворост, Зоя Юзвенко, Альона Лісова та Ірина Кухаренко. Керамічні твори авторства Олександра Гавриленка передав Анатолій Войний. Колективну роботу для аукціону написали в арт-студії «Індіго». Із приватної колекції галереї «Єлисаветград» Миколи Цуканова на аукціон потрапила робота Анатолія Шаповалова.

Учасниками аукціону стали Тігран Хачатрян, Руслан Згривець, Анастасія Табалова, Сергій Шульга, Ірина Саєнко, Андрій та Яна Назаренки, Дарія Гребенюк, Михайло Бєжан, Олександр Дануца, Олександр Кулітка, Галина Кузьменко, Олександр Корінний. Кілька творів придбали і лікарі закладу — Валерій Заремба та Валерій Скороход.

Загалом продано 23 лоти. Збір коштів триває, адже дефібрилятор, який запланували придбати для лікарні, коштує 160 тисяч гривень. Тож оргкомітет закликав усіх охочих зробити будь-який посильний грошовий внесок, щоб зібрати потрібну суму.

Номер картки у Монобанку:    5375 4141 0701 6726. Контактна інформація організаторів: Вікторія Талашкевич (050-321-39-19), Тетяна Ткаченко, телефон: (0522) 24-56-81, 050-64-33-7-33.

Післямова. Великодній благодійний аукціон уперше відбувся в 2009-му, на зібрані кошти придбали меблі та техніку для дитбудинку «Наш Дім». Потім щорічно збирали на обладнання для лікарень. У 2014-му аукціон не проводили через початок війни на сході України. Проте у 2015 році зібрали рекордні 360 тисяч гривень на обладнання для обласного госпіталю, де лікуються учасники АТО.

Фото надано автором.