«Голос України» вже повідомляв про те, що 10 травня, на малій батьківщині — у селі Ялинці Кременчуцького району — провели в останню путь бійця 24-го окремого штурмового батальйону 53-ї окремої механізованої бригади Юрія Опришка (на знімку).

Куля ворожого снайпера влучила йому в голову поблизу Старогнатівки на Донеччині ще 9 квітня. Тоді його відразу доправили у госпіталь Маріуполя, а потім було лікування у львівському шпиталі. Майже місяць медики боролися за життя Героя, проте врятувати його не вдалося — 7 травня Юрій помер. Чоловіка і батька не дочекалися дружина, чотирирічна донька та двадцятирічний син. Відспівали звитяжця у кременчуцькому Свято-Миколаївському храмі ПЦУ, поховали — на цвинтарі села Ялинці.

А вже 12 травня у Миргороді на Алеї Героїв рідні, друзі, знайомі, представники обласної та місцевої влади, небайдужі земляки провели в останню путь 25-річного старшого солдата-десантника Віктора Городніченка (на знімку). Він із 2016 року проходив службу за контрактом у 81-й окремій аеромобільній бригаді. Наприкінці квітня виконував завдання на позиції наших бійців поблизу села Зайцеве.

Саме тоді випущена ворожим снайпером куля влучила в оборонця держави. Після надання невідкладної допомоги Віктора Городніченка доправили в лікарню міста Бахмут, а згодом — у харківський шпиталь. Після кількох виснажливих операцій відважний воїн відійшов у вічність 8 травня. В нього залишилися мати, дружина та маленька донька.

Фото зі сторінки Полтавського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки у Фейсбуці та сайту ОДА.