Міський голова Вінниці Сергій Моргунов після презентації будівництва поспілкувався з будівельниками.

Підприємство зведуть на території Вінницького індустріального парку, це земельна ділянка на околиці облцентру, де міська влада формує необхідну інфраструктуру для інвесторів. Тут будують дороги, створюють доступ до мереж водо-, газо- та електропостачання. Виробничі цехи розмістять на площі 43 тисячі квадратних метрів. Виготовлятимуть інвентар для зимових видів спорту, зокрема, лижі, кріплення до них, лижні черевики тощо. Здати об’єкт планують у 2023 році. На заводі працюватимуть понад тисяча робітників.

Загальний обсяг інвестиції передбачено приблизно у 80 мільйонів євро.

Старт будівництву дали міський голова Вінниці Сергій Моргунов та головний операційний директор компанії HEAD Group Геральд Скробанек (перебував на відеозв’язку. — Авт.)

«Незважаючи на всі економічні виклики через пандемію, іноземний інвестор не відмовився від Вінниці, — зазначив Сергій Моргунов. — Ми розпочинаємо будівництво одного з найбільших заводів міжнародної компанії HEAD Group. У нас була тривала і плідна історія відносин з інвестором. Влада виконує взяті на себе зобов’язання зі створення за власні кошти необхідної інфраструктури».

Голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий та голова облдержадміністрації Сергій Борзов наголошували, що проект співпраці з відомим у світі інвестором поліпшить інвестиційний імідж не тільки регіону, а й загалом країни.

— HEAD Group уже понад 60 років на ринку, нині представлена у 85 країнах, має великий досвід у виготовленні спорядження для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання, — повідомив через відеозв’язок головний операційний директор компанії Геральд Скробанек. — Ситуація з пандемією вразила і наше виробництво, сподіваємося на відновлення втраченого у майбутньому, саме тому не змінили свої стратегічні напрямки, зокрема, щодо будівництва заводу у Вінниці.

Рішення про спорудження підприємства компанія прийняла у 2018 році, тоді ж підписали меморандум про співпрацю з Вінницькою міськрадою. У 2019-му заклали символічну капсулу, а торік мали розпочати будівництво. Проте на заваді стала ситуація з пандемією.

До речі, перше підприємство в індустріальному парку уже працює. Це — завод холодильного обладнання компанії UBC Group, спорудження якого завершили у 2018 році, так само за кошти інвестора.

Фото з сайту Вінницької міськради.